Ayurveda

Ayurveda, Indiens urgamla hälsosystem och systervetenskap till yoga, menar att naturens rytmer och funktioner inklusive människan styrs av tre olika energier eller aspekter av naturens intelligens (doshor) - vata, pitta, kapha och att dessa kan balanseras genom rätt kost, motion och livsstil. Ayurveda syftar främst till att skapa fysisk balans och hälsa, och yoga syftar främst till att utveckla och skapa balans i människan psyke.
På det sättet utgör de två vetenskaperna tillsammans ett holistiskt verktyg som tar hela människan och alla hennes aspekter i beaktande.

På YogaCentrum har du möjlighet att lära dig mer om de båda systemen och hur de kan appliceras i ditt liv genom veckokurser, workshops och konsultationer där du får personlig guidning.

Ayurvedisk kost- och livsstilsrådgivning: Vid en konsultation (ca 1-1,5 timmar) får du hjälp att utröna vilken kost och livsstil som är mest lämpad för dig just nu enligt ett ayurvediskt perspektiv.
Upplägget på konsultationen är:
1. Pulsläsning (i pulsen känns tydligt vilken, vilka doshor som behöver balanseras).
2. Du berättar hur ett typiskt dygn för dig ser ut, allt från när du stiger upp till när du lägger dig, när och vad du äter och går på toaletten med mera.
3. Samtal kring vad pulsläsningen visar och innebär (vad de olika doshorna i ayurveda innebär och hur det tar sig uttryck i dig).
4. Samtal kring hur man väljer kost och livsstil i ayurveda och hur det är tillämpligt för dig utefter pulsläsningen och din berättelse om din nuvarande livsstil.
5. Allt vi pratat om får du nedskrivet i ett dokument som skickas till dig på mailen ca 1-2 veckor efter du varit på besök.
6. Ett uppföljningssamtal ca 4 veckor efter ditt besök via telefon. Du är fri att maila eller ringa om du har frågor om din konsultation.

Pris: 1 500 kr

Just nu ges hälsorådgivning endast på YogaCentrum i Lidköping på tisdagar kl. 14.30 - 15.00
Fler tider kommer att finnas i Maj och Juni 2017, mer information om dessa tider kommer under våren.

Tele: 0723-10 59 24
e-mail: bokning@yoga-centrum.se

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev