Ashtanga Yoga –

kurs för dig som är nyfiken på Ashtanga!

För dig som är nyfiken på ashtangayoga har vi nu en kurs på 4 tillfällen under maj månad.

Denna kurs är ett bra sätt att introduceras i ashtangayoga. Den här kursen passar dig som är nybörjare eller van utövare i yoga. Fokus ligger på att hitta ett flöde mellan andningen och rörelsen. Vi gör de flesta stående och några sittande rörelser.

Du tränar – och blir samtidigt lugnare. Det är vad som gör yogautövningen unik: att den ger balans mellan kropp och själ. Andningen spelar en central roll i att finna den balansen. I ashtangayogan lär vi oss en serie yogapositioner, eller asanas som det kallas på sanskrit, och flödar mellan dem med hjälp av andningen. Ett träningspass består av solhälsningar, stående positioner och sittande positioner. Det avslutas alltid med avslappning och vila.

Ashtangayogan är kraftfull och har många positiva effekter för kroppen – förutom balansen får du ökad smidighet, styrka och bättre hållning. Samtidigt lugnar du sinnet. 

Under kursen går vi noggrant igenom den andningsteknik man använder i ashtangayoga. Du får också lära dig lite om yogans bakgrund, filosofi och historia. Du får låna en yogamatta av oss på denna kurs.

Kan alla utöva yoga?

Ja, alla kan utöva yoga. Hur vig du är har ingen betydelse. Yogapositionerna går alltid att anpassa, vi tar alltid hänsyn till skador eller svårigheter.

Lärare: Madelene Läth (driver YogaCentrum i Lidköping)

Assisterande lärare: Cecilia Fredriksson (driver YogaCentrum i Mariestad)

Investering: 690:-

Start: Onsdag den 8/5 - 29/5, kl 17.00-18.00

BOKA HÄR!

Varmt Välkomna!

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev