Dans & Gongbad

Varmt välkommen till en helande förmiddag i rörelse och stillhet med Maria och Erika den 2 december kl 10.00-14.00. Inga förkunskaper krävs. 

Program:
10.00-10.15 Välkommen
10.15-11.45 Frigörande dans
11.45-12.15 Fika
12.15-13.30 Gongbad
13.30-14.00 Delning och avslut

Frigörande dans är mindfulness/meditation i rörelse och/eller stillhet och motion för kropp och själ.

Vi rör oss, eller är stilla, kravlöst till varierande musik. Det finns inga bestämda steg, inga krav och inga måsten. Alla kan dansa, oavsett fysiska förutsättningar. Maria och musiken lotsar dig. Du inspireras till att vara med din uppmärksamhet i nuet, i dig, i din kropp. Du lockas till att röra dig på olika sätt, t.ex. mjukt och flödande, kantigt och taktfast, lätt och luftigt, vilt, stilla. Du inspireras och lotsas, men du gör precis som du vill.  Om kroppen behöver vara stilla låter du den vara stilla. Om kroppen behöver röra på sig låter du den röra på sig.

I frigörande dans riktas uppmärksamheten inåt till dig och din kropp. Att inspireras av andras rörelser kan vara givande, men jämför dig inte med andra. Du uppmanas ofta att ha ögonen slutna. Detta för att du lättare ska kunna blicka inåt och lyssna på din kropps behov av att röra sig. 

Den frigörande dansen är motion för både kropp och själ. I kroppen finns ofta gömda känslor och minnen. När kroppen får uppmärksamhet kan dessa känslor/minnen komma fram i ljuset och kan då bearbetas och accepteras i dansen. I den frigörande dansen tillåts du att uttrycka dina känslor och minnen i rörelser och med ljud.

Efter dansen lägger vi oss och vilar till gongbadets ljud som spelas av Erika.
Gongbad har ingenting med vatten att göra! 
Ljud har läkande effekter på både kropp och själ. Ett Gongbad kan leda till minskad smärta, minskade ångestnivåer, släpper spänning och oro, bättre sömn, stärker immunförsvaret, rensar ut toxiner och slaggprodukter.
Ha gärna bekväma kläder på dig och tänk på att dricka vatten både före och efter vilan till gongen. Om du har möjlighet så ta det gärna lite lugnt timmarna efter. 

Investering: 550:-
Bokas på http://yoga-centrum.se/sv/boka-kurs
Plats: YogaCentrum, Esplanaden 1, våning 4
Dag: 2 december kl 10.00-14.00

Maria Ekenstierna som leder den frigörande dansen är legitimerad sjuksköterska med stort intresse för, och tilltro till människans egen inneboende kraft och självläkande förmågor. Hon arbetade som sjuksköterska i 4 år  och har därefter valt att lämna yrket. 
Maria brinner för antistress, återhämtning och att hjälpa människor till ett bättre mående.

Erika Wångstedt som spelar gong för oss är bland annat medium, hypnos- och regressionsterapeut och healer. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev