SommarYoga med Cecilia vecka 26! 

Starta igång sommaren med att tillåta dig vara i lugnet. Under vecka 26 träffas vi och yogar varje förmiddag, måndag-fredag kl 9.00-11.00. Vi blandar olika lugna Yogaformer under veckan.

Vi jobbar med medvetna, rytmiska, lugna och energigivande rörelser. Fokus är lugnet och att frigöra olika sorters spänningar från kroppen. Yogan är en självterapeutisk metod för personlig utveckling, såväl kroppsligt och mentalt. Yogan öppnar upp blockeringar i kroppen, frigör energi, ökar cirkulationen.

För att må bra behöver vi en balans mellan aktivitet och vila. Känner du att du behöver återhämta dig inför en skön sommar? Yoga är ett effektivt verktyg för att öka lugn och fokus så att vi kan stå emot stress bättre. Mätningar har till och med visat att olika delar av hjärnan utvecklas och blir större efter yogautövande. Det är områden som stärker fokus och syn, men också den del av hjärnan som motverkar stress.

"Enligt Göran Boll (grundare till MediYoga) finns det två svar på varför yogan fungerar så bra för hälsan. Dels har vi den vetenskapliga förklaringen, den fysiologiska, anatomiskt mätbara, och dels har vi den yogiska.

Den fysiologiska, mätbara förklaringen har visat på att yogan är superb för stressreducering, att vi får ett kraftfullt avspänningspåslag när vi övar yoga. Hjärnan förändras och vi kan faktiskt sakta ner vårt åldrande. – Yoga är en av de vassaste metoderna för att skapa en lugn och ro-respons i kroppen."

Bokas här!

Jag Cecilia önskar dig Hjärtligt Välkommen!

Vår & Sommar på YogaCentrum i Mariestad!

Drop In på Ellinors klasser vecka 19-21 & vecka 27-33, samt drop In på Cecilias klasser vecka 19-28 och vecka 32-33. Sommarpris 100 kr per yogaklass eller köp vårt sommarkort för endast 900 kronor där du kan Yoga på vilka klasser du vill under vecka 19-33 (gäller ej sommarveckan v 26, kl 9.00-11.00), betalas med kort på YogaCentrum. Du som köper sommarkort har förtur till din Yogaplats. På tisdagar och torsdagar Yogar vi utomhus om det är fint väder. Vi samlas då på YogaCentrum för att gemensamt gå ut vid bra väder. Onsdagar och söndagar yogar vi inomhus. Det är bara att droppa in, ingen förbokning krävs. Vår & Sommarschemat startar vecka 19 och pågår till och med vecka 33. Välkomna!

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

 

 

9.30-10.30
MediYoga
Cecilia
v.19-28 &   
v. 32-33
(ej v 26)

 

 

 

 

 

18.15-19.15
Hatha/Yin
Ellinor
v. 19-21 &
v. 27-33

 

18.15-19.15
YinYoga
Ellinor
v. 19-21

 

 

 

18.15-19.15 Yoga Lugn
Cecilia
v.22-25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga Lugn

Vi jobbar med medvetna, rytmiska, lugna och energigivande rörelser. Fokus är lugnet och att frigöra olika sorters spänningar från kroppen. Yogan är en självterapeutisk metod för personlig utveckling, såväl kroppsligt och mentalt. Öppnar upp blockeringar i kroppen, frigör energi, ökar cirkulationen.

Yinyoga

Yinyoga är den mer meditativa formen av yoga där vi ligger eller sitter i positioner i 3-5 min. I den här yogaformen är vår största uppgift och utmaning att slappna av och släppa på fysiska, emotionella och mentala spänningar. Vi jobbar med bindväven, även kallad fascia och använder oss därför utav olika guidade meditativa tekniker samt lär oss att andas på rätt sätt- djupt och mjukt. Ett ayurveda- tänk genomsyrar varje klass och vi lär oss samtidigt mer om hur vi kan använda oss av den i yogan (läs mer om ayurveda längre upp). 
Passar för dig som: 
Känner av mycket stress, mentalt eller fysiskt.
Lider av eller känner att utmattningssyndrom är nära.
Har artros eller känner av stelhet i synnerhet runt höfter eller axlar/ bröst.
Är gammal eller ung - alla kan vara med på yinyoga!

Hatha/ Yinyoga

Den här klassen delas upp i två halvor- första halvan, Hatha. Andra halvan- Yin. 
I hatha-delen mjukar vi upp kroppen med lätta rörelser och andningsövningar som sedan tar oss in i solhälsningar och stående positioner och balanser. Hathadelen ska verka stärkande och värmande för att sedan mjukt gå över i yindelen där vi slappnar av och stannar i positionerna i 2-4 min. En mix av det värmande, stärkande och det mjuka och kalla innan en lång, ofta guidad avslappning. Ett ayurveda- tänk ingår även alltid som ett centralt tema i den här klassen.
Passar dig som:
Känner dig relativt ny för yogan och vill uppleva både flöde och stillhet 
Vill ha en skön mix av båda stilar

MediYoga

MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYoga är inte en yogaform med fokus enbart på det fysiologiska utan på alla aspekter, människan som energivarelse, helheten.

MediYoga innefattar ett strukturerat system av pass och meditationer som fungerar brett för helt friska människor eller för olika patientgrupper med specifika behov, t.ex. utmattning, psykisk ohälsa, neuropsykiatri, ospecifika ryggproblem, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, diabetes, sömnstörningar, ätstörningar, neurologiska sjukdomar, huvudvärk m.fl. – och samtidigt anpassas för den enskildes specifika och unika förutsättningar och behov.

De delar som ingår i övningarna i passen är andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som är den del som tydligast knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna. Oavsett erfarenhet, nybörjare som erfaren utövare är andningen central och den funktion som styr övriga delar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev