Vår & Sommar på YogaCentrum i Mariestad

Vi välkomnar alla på Drop-In Yoga i Mariestad, nybörjare som erfaren.

Måndagar kl 18.15-19.15(v. 19-26): Hatha/Yin, med Ellinor. Vid fint väder är vi utomhus, vi har fått tillstånd att vara bakom Residenset på gräsmattan. Vid sämre väder yogar vi inomhus på YogaCentrum. Vi möts på YogaCentrum 15 min före utsatt tid för att gå till residenset, tillbehör finns att låna. Har du egen matta/filt kan du givetvis möta upp direkt vid residenset om vädret talar för ute-yoga.

Onsdagar kl 18.15-19.15 (v19-28): YinYoga med Lena. Vid fint väder är vi utomhus på trädäcket vid YogaCentrum (Ingång genom grinden på Rådhusgatan, parallellgatan till Esplanaden). Om du vill låna matta och tillbehör hämtar du det inne på YogaCentrum innan passet. Vid kallare och sämre väder ses vi inomhus på YogaCentrum.

Onsdagar kl 9.00-10.00 (vecka 21-26): Lugn Yoga med Cecilia. Vi yogar inomhus på YogaCentrum.

Pris: 100 kr per pass, betalas med kort på plats. 

Det är bara att droppa in, ingen förbokning krävs. Vår & Sommarschemat startar vecka 19 och pågår till och med vecka 26. Välkomna!

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

 

 

9.00-10.00

Lugn Yoga Cecilia v 21-23

 

 

 

 

8.15-19.15
Hatha/Yin
Ellinor
v. 19 - 26

 

 18.15-19.15
     YinYoga       Lena v. 19-28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under vecka 26 har Cecilia sommar-yoga, du kan starta igång sommaren med att tillåta dig vara i lugnet fyra dagar i rad. Vi träffas och yogar varje förmiddag, måndag-torsdag kl 9.00-10.30. Bokas via "boka här" på hemsidan.

YinYoga
Yinyoga är den mer meditativa formen av yoga där vi ligger eller sitter i positioner i 3-5 min. I den här yogaformen är vår största uppgift och utmaning att slappna av och släppa på fysiska, emotionella och mentala spänningar. Vi jobbar med bindväven, även kallad fascia och använder oss därför utav olika guidade meditativa tekniker samt lär oss att andas på rätt sätt- djupt och mjukt. Ett ayurveda- tänk genomsyrar varje klass och vi lär oss samtidigt mer om hur vi kan använda oss av den i yogan (läs mer om ayurveda längre upp). 
Passar för dig som: 
Känner av mycket stress, mentalt eller fysiskt.
Lider av eller känner att utmattningssyndrom är nära.
Har artros eller känner av stelhet i synnerhet runt höfter eller axlar/ bröst.
Är gammal eller ung - alla kan vara med på yinyoga!

Hatha/Yinyoga
Den här klassen delas upp i två halvor- första halvan, Hatha. Andra halvan- Yin. 
I hatha-delen mjukar vi upp kroppen med lätta rörelser och andningsövningar som sedan tar oss in i solhälsningar och stående positioner och balanser. Hathadelen ska verka stärkande och värmande för att sedan mjukt gå över i yindelen där vi slappnar av och stannar i positionerna i 2-4 min. En mix av det värmande, stärkande och det mjuka och kalla innan en lång, ofta guidad avslappning. Ett ayurveda- tänk ingår även alltid som ett centralt tema i den här klassen.
Passar dig som:
Känner dig relativt ny för yogan och vill uppleva både flöde och stillhet 
Vill ha en skön mix av båda stilar

Lugn Yoga
Vi jobbar med medvetna, rytmiska, lugna och energigivande rörelser. Fokus är lugnet och att frigöra olika sorters spänningar från kroppen. Yogan är en självterapeutisk metod för personlig utveckling, såväl kroppsligt och mentalt. Yogan öppnar upp blockeringar i kroppen, frigör energi, ökar cirkulationen.
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev