YogaCentrum i Mariestad!

Schema höstterminen 2017
 

Måndagar

Yoga för kommunanställda & efter jobbet 16.15-17.30
Yin Yoga 17.45 - 19.00
Hatha Flow 19.05-20.20

Torsdagar

Senioryoga 10.00 - 11.15
Barn-yoga 8-12 år 16.30-17.30 (start tors 26 okt)
Vinyasa Flow 17.40-18.55
Meditation/Mindfulness 19.00 - 19.30
Hatha/Yin Yoga 19.35 - 20.50


Pris vuxen:
28 ggr (2 pass/v): 2 700 kr (du får en halv termin på köpet)
14 ggr (hel termin): 1800 kr
7 ggr (du går vilka 7 gånger du vill under terminen): 1100 kr
3 ggr: 490 kr
Drop in: 170 kr

Pris pensionär:
28 ggr: 2 400 kr,   14 ggr: 1 600 kr,   7ggr: 900 kr, 3 ggr: 420 kr, drop in: 150 kr

Pris Barn-yoga, 7ggr: 650 kr. Kursstart tors 26 okt.


Pris Meditation (gäller alla, även pensionär, studerande, arbetslös):
14 ggr (endast meditation): 650 kr
(Du som även är anmäld till yoga har 20% rabatt: 520 kr)
7 ggr (endast meditation): 450 kr
( Du som även är anmäld till yoga har 20% rabatt: 360 kr)

Vi tar emot Friskvårdskuponger!

Missade pass: i mån av plats kan du ta igen missade pass när du vill under den termin du anmält dig. Ingen föranmälan.

Ellinor Läth är yogalärare i Mariestad och håller i samtliga klasser.

Några röster om Ellinors yogaklasser:

”Klassen kändes välplanerad och bra strukturerad. Det var även bra att höra hur posen skulle kännas”.

”En bra, lugnande och proffsig klass! Övningarna och poserna var sköna, och man fick verkligen stretcha ut höfterna och jag uppskattade att du gav tips och visade var och en av oss vad som eventuellt skulle vara bäst för just oss.”

”Yogan hjälpte mig att släppa på spänningar som jag hade runt mitt bäcken- mycket avslappnande och uppskattande att du verkligen ville ge individuella tips och hjälpa oss alla”.

”Du har gett mig en jättebra första yogatermin och inspirerat mig till många fler.

Jag har fått lättare att slappna av, blivit starkare och fått min självkänsla stärkt tack vare dig”

Läs mer om Ellinor här

 

Anmälan och frågor om pris och bokningar görs till YogaCentrum:
bokning@yoga-centrum.se (anmälan till kurser och events)
info@yoga-centrum.se (övriga frågor)

tele: 0723-10 59 24

------------------------------------------
Frågor om passen görs direkt till yogaläraren.
Ellinor: 070- 602 59 37

YogaCentrum Mariestad ligger på Esplanaden 1,
samma ingång som Medborgarskolan, 1 trappa ner.
 

 

 

Yoga Mariestad

Passbeskrivningar


Vinyasa Flow

Vinyasa Flow är en klass där vi arbetar aktivt med andningen genom moment där vi utvecklar vår styrka, flexibilitet och framförallt rörelseförmåga.

Vi utövar en klassisk vinyasa klass där vi gör andningsövningar och arbetar upp värmen genom solhälsningar och går sedan igenom olika flöden och poser, innan vi varvar ned och avslutar med avslappning och eventuellt en kreativ och kort meditation.

Varje klass är olik den andra- den kan vara väldigt intensiv och svettig eller mer åt det lugna hållet där vi fokuserar på att öppna upp, tänja ut och andas. 

I klasserna inkluderas även olika teman och kan därför kännas utmanande på olika sätt. 

Det visas olika alternativ till många poser och riktar sig därför till både nybörjare och vana yogautövare. En rolig, utmanande och kreativ klass utlovas!

 

 

Hatha yoga - Basic

Här samlar vi oss och tar en sak i taget utan att det behöver bli för långsamt,- vi lär oss att andas på ett mer avslappnat och djupare sätt innan vi gör en lätt uppvärmning. Därefter får vi upp flödet och värmen i några serier med solhälsningar och poser för att sedan avsluta med avslappning och alternativa, korta meditationer.

Vi fokuserar mycket på att hitta en balans mellan det fysiska och psykiska samtidigt som vi bygger upp styrka, uthållighet och framförallt fokus och koncentration för att minska på stresskänslor och spänningar.

Olika teman kan genomsyra klassen och även vävas in i form av mindfulnessövningar i samband med avslappningen och vilan som vi lägger stor vikt vid.

I den här klassen erbjuds alltid olika alternativ - varje pose anpassas efter varje person, därför kan man känna sig välkommen både som nybörjare och mer van yogautövare. 

 

HathaYin

Den lite mer aktiva hathayogan startar upp passet och förbereder oss för en mycket lugn och avslappnad yinyoga i andra halvan utav klassen.

I Hatha- delen börjar vi med en andningsövning innan vi jobbar upp lite lätt värme i form av solhälsningar och balans- och styrkeövningar- det kommer alltså inte förekomma några inversioner såsom huvudstående eller handstående utan lättare flöden och poser som öppnar upp vår förmåga att kunna fokusera och slappna av framförallt.

I Yinyoga- delen använder vi vårt fokus och meditationen för att kunna ligga eller sitta i olika poser som varar i ca 2-3 min- alltså en aning kortare än i en vanlig yinyogaklass. 

Vi vill kunna slappna av så mycket som möjligt i poserna för att kunna mjuka upp, öka rörligheten och släppa på spänningar i bindväven samt runt leder och ligament.

Den här klassen är öppen för alla och anpassas alltid efter vem som kommer.

 

Yinyoga

Yinyoga är den mest lugna yogaformen då vi fokuserar helt och hållet på avslappning. Vi stillar oss själva, fokuserar inåt och använder olika meditationstekniker för att kunna uppnå maximal avslappning. 

Genom att slappna av en längre tid (ca 3-5 min) liggandes eller sittandes i en pose så släpper man på spänningar i bindväven samt runt leder och ligament. Vi jobbar mest runt höfter och axelparti och vänder ryggraden i alla olika riktningar under klassens gång.

Yinyogan är ofta väldigt effektiv och man kan uppleva väldigt positiva känslor men också ilska, irritation och ledsamhet- detta är för att vi lagrar alla dessa känslor i kroppen och genom yinyogan så kan de helt enkelt släppa mer eller mindre och öppna upp för ny energi- vi renar alltså vår kropp både fysiskt som mentalt. Effekterna rent fysiskt kan inte bara märkas av i form av att man blir rörligare och mer avslappnad utan man kan även få piggare ögon, fylligare hår och bättre hud efter en tids utövande.

Yinyoga passar alla, yngre som äldre, rörlig som stel och är ett utmärkt komplement till annan mer fysisk träning eller yogaformer.

 

Senioryoga

Den här klassen är speciellt anpassad till dig som räknar dig till senior.

Vi börjar med att komma ner i varv och rikta fokus inåt på vår andning innan vi gör mjuka rörelsemoment, arbetar lätt på styrka och smidighet och ökar energiflödet. Vi varvar sedan ned och avslutar med avslappning, vila och alternativt en kort meditation. Vi jobbar mot att få bättre hållning, öka rörligheten och ta fokus ifrån vardagsstressen en stund.

I den här klassen har du möjlighet att ta allt i din egen takt och kan anpassa allt vi gör utefter hur du känner just för tillfället. 


Mindfulness / Meditation

En stilla stund då du får möjlighet att bara vara och upptäcka den stillhet som alltid finns inom dig. Passet innebär sittande meditation och olika mindfulness-tekniker där deltagaren sitter eller ligger.
Inga förkunskaper krävs


Barn-yoga, 8-12 år - torsdagar kl. 16.30-17.30 - 7 ggr - Lärare Ellinor  

Yoga på ett lättsamt och roligt sätt, där barnen får utforska vad det innebär att vara närvarande genom rörelse, andning och avslappning. Förälder erbjuds att närvara och själv delta i passet vid första och sista kurstillfället (ingen extra kostnad för förälder). Anpassat för barn 8-12 år.

Pris barnyoga, 7ggr: 650kr. 
Första tilfället är PROVA-PÅ. Vill barnet endast gå prova-på-tillfället betalar du 100 kr och förbinder dig ej att fortsätta kursen.

OBS! Obligatorisk anmälan både till kurs och prova-på: bokning@yoga-centrum.se
 

Kursstart: torsdag 26 okt    
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev