MediYoga


Start 28 sept, 10 ggr

BOKA


Vad är MediYoga?

MediYoga kan definieras som en body-mind-träning, en helhetsträning, som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem. Kärnan i metoden är att skapa balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

De delar som ingår i övningarna i passen är andning, fysiska postioner och rörelser, ögonpostion och ljud.
Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen. Grunden och den röda tråden i träningen är  andningen som är den del som tydligast knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna.


Vem kan delta?

Alla övningar utförs alltid utifrån en central utgångspunkt men där du som deltagare tränas i att själv avgöra och känna in vilken nivå av anpassning som behöver göras utifrån egen förmåga och kapacitet.
Detta gör att alla personer kan delta (frisk som sjuk) i utövandet av MediYoga och tillgodogöra sig goda effekter.

Inga förkunskaper krävs. 
Det kommer finnas stolar om du inte vill eller kan sitta på golvet.

 

Vill du vara med via datorn?

Det funkar även bra att vara med på kursen live via datorn.
Hör av dig via e-mejl för länk och info!
info@yoga-centrum.se


BOKA kursen HÄR

 

Urgammal yogisk visdomstradition och modern vetenskap

MediYogans mission är att genom forskning och klinisk utvärdering skapa en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform för svensk hälso- och sjukvård.

MediYoga är utformad utfrån den tantriska yogatraditionen som är en av de äldsta former av yoga människan känner till. Mycket inspiration har hämtats från kundaliniyoga likväl som ayurveda, den mångtusenåriga läkekonsten samt med komponenter från traditionell kinesisk medicin.
Allt förpackat och struktuerat för att kunna utföras i terapeutiskt syfte.

MediYoga är utvecklad under kliniskt och terapeutiskt arbete med människor på flera hundra svenska arbetsplatser sedan 1997. Detta yogiska system är också utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga, bland dem ett växande antal svenska studier.

Arbetet med att kvalitetssäkra yogaformen utifrån ett patientsäkerhetsperspektiv är en central del i utvecklingen av MediYoga. Alla utbildade instruktörer i MediYoga har en grundläggande medicinsk kompetens.

 

 

MediYogan leds av Gunvor Lööf


 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev