Ashtanga yoga

Grunderna för nybörjare och lite vana 
(nivå 1)


Tisdagar kl. 17-18

Start 19 okt, 7 ggr.


Den här kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och vill introduceras till Ashtanga yoga i lugn och ro, steg för steg, och till dig som redan är van vid yoga och vill öva grunderna i lugnt tempo.


Mysore - två extra pass på köpet

Det traditionella sättet att utöva Ashtanga yoga på, kallas Mysore. Då övar du i din egen takt och har läraren i rummet som assisterar och hjälper dig när det behövs samt introducerar dig till nya positioner i den takt som är lämplig för just dig. 
Inkluderat i kurspriset är två tillfällen (under kursperioden) på Mysore-klassen på söndagar, så att du även får prova på det traditionella sättet att utöva Ashtanga yoga. 


Plats: Sockerbruket våning 4, Lidköping

Pris: 980 kr / 870 kr (pensionär)
Din betalning är bindande, påbörjad kurs återbetalas ej.

BOKA

 

Madelene Läth är din lärare på grundkursen.

 

 

Vad är Ashtanga yoga?

Ashtanga yoga är en av de mer dynamiska och fysiska yogaformerna och passar alla som vill ha en mer kraftfull yoga, få igång energi i kroppen och bygga styrka och uthållighet samtidigt som du skapar en känsla av centrering, lugn och rofylldhet i sinnet.

Ashtanga yoga består av fasta sekvenser, serier av rörelser, som efter en tids utövande sätter sig i ryggmärgen så att du kan dem utantill.

Kärnan i metoden, är att röra sig in och ut i varje rörelse i andetagets rytm.
Vi stannar en stund i varje position för att känna lugn och stabiltet, ett växlande flöde mellan rörelse och stillhet.

Kombinationen av rörelse, andning (och också en blickpunkt för varje position) är en kraftfull mindfulnessutövning som hjälper dig att släppa mental stress och landa i medveten närvaro, samtidigt som du tränar styrka, smidighet och balans i både kropp och sinne.

Var beredd på att jobba med kroppen och med öppet sinne prova saker du kanske inte gjort förut!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev