Information gällande behandling av dina personuppgifter

Den 25 maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) gälla som lag inom samtliga medlemsländer i EU. Lagen ökar ditt integritetsskydd och ställer krav på alla företag att redovisa för hur vi använder dina personuppgifter och varför. Du har också rätt att få se hur företag använder dina uppgifter, säga nej till att dina uppgifter används, samt kräva att all data om dig blir bortplockad.Den största skillnaden mellan den förra personuppgiftslagen (PUL) är att ett företag inte kan äga en uppgift om en person, utan bara låna den.

Det är viktigt att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss och vi vill vara transparenta i hur vi använder dem. Vi har därför gått igenom och uppdaterat informationen i vår personuppgiftspolicy.

Vi använder dina personuppgifter i syfte att hantera din anmälan hos oss på YogaCentrum. Personuppgifterna är viktiga för att vi skall kunna bedriva vår verksamhet. Vi använder uppgifterna för att se vilka som anmält sig till vilka kurser samt för att kunna ta betalt för våra tjänster.

Vart finns dina personuppgifter hos oss, och hur hanterar vi dom:

När du anmäler dig

När du anmäler dig hos oss, lämnar du dina personuppgifter till oss.

I Lidköping och Mariestad kan du anmäla dig på två sätt:

  • På vår hemsida via bokningssystemet.
  • På ett pappersformulär på plats.

Fyller du i ett pappersformulär på plats är det vi som jobbar på YogaCentrum som sedan skriver in dina personuppgifter i bokningssystemet. Pappersformuläret makuleras inom 6 månader.

Bokningssystemet

Via vår hemsida har vi ett digitalt bokningssystem där dina uppgifter du fyllt i vid anmälan finns lagrade.

Vi använder uppgifterna för att veta hur många som är anmälda i varje grupp, vilka som går i varje grupp samt för information och marknadsföring via sms och nyhetsbrev (din e-mail förs vidare till vårt nyhetsbrevsregister i Mailchimp, se nedan).

Swish

När du swishar en betalning, kommer den som en bankgiroinbetalning i vårt bankgiro. Där syns ditt namn och telefonnummer. Bankgiroposten skrivs ut och används för bokföringen (Se nedan under rubrik Bokföring).

I-Zettle

I Lidköping använder vi I-Zettle för att registrera kortbetalningar, swish och kontantbetalningar, där lagras uppgifter kopplade till betalningen.

Fortnox – fakturering och bokföringsssystem

Om/när du betalar via faktura.

Din faktura skickas från ett webbaserat faktureringsprogram som heter Fortnox, där lagras också dina personuppgifter. Vi använder dina personuppgifter för att skicka fakturor så vi får betalt för våra tjänster.  Dina fakturor och inbetalningar bokförs i samma program. (Fortnox)

Bokföringen

Vi skriver ut och sparar kopior på alla inbetalningar som skett till bankgirot i bokföringen. Det namn som är kopplat till ditt konto, samt inbetalningsdatum sparas i pärmar så länge bokföringslagen bestämmer.

Mailchimp – nyhetsbrev

Alla mailadresser vi får in lagras även i ett webprogram som heter mailchimp. Vi använder oss av mailchimp för att skicka nyhetsbrev med information om vad som händer på YogaCentrum. Önskar du inte nyhetsbrev och vill bli borttagen från listan klickar du på texten unsubscribe from this list längst ner på nyhetsbrevet.

Deltagarlistor

Vi använder oss av deltagarlistor som vi skriver ut och förvarar i pärmar i vår reception under den tiden du går en kurs eller yogar hos oss. Vi använder oss av deltagarlistor för att ha koll på vilka elever som kommer på dom olika kurserna. Listorna makuleras senast en månad efter din aktivitet på YogaCentrum är slut.

Receptionskalender

I receptionen har vi något vi internt kallar ”Receptionskalender”. Här skriver våra lärare ned frågor från elever de inte kan svara på på plats. Det kan vara frågor elever ställt angående fakturor eller betalning. Det är vi som jobbar administrativt på YogaCentrum som läser i receptionskalendern och återkopplar till läraren eller eleven med svar. Vi använder oss av receptionskalendern för att kunna kommunicera bättre med våra lärare och elever.

Mail

En del av kommunikationen med våra elever sker via mail. När mailkonversationen är avslutat raderas mailen. Så länge det finns en historik vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service i din fråga sparas mailet.

Känsliga personuppgifter

Känsliga personuppgifter som rör din hälsa, är ingen information vi skriver upp eller sparar.

Samtycke

Den nya GDPR-lagen kräver att vi får ditt samtycke för att fortsätta hantera dina personuppgifter. När du anmäler dig samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter. 

Möjlighet att se vilka uppgifter vi sparar

Vill du själv kolla hur vi hanterar just dina personuppgifter  är det bara att du hör av dig till oss på info@yoga-centrum.se (Lidköping) eller mariestad@yoga-centrum.se

Jag vill inte lämna mina personuppgifter till er, men jag vill gå på yoga, hur gör jag?

Du är varmt välkommen att komma och droppa in på yoga hos oss. Du kan köpa drop in för enstaka tillfällen eller krysskort på plats utan att lämna dina personuppgifter.

Upprättat 2019-08-14 av

YogaCentrum Lidköping, Madelene Läth och

YogaCentrum Mariestad (Kreativt ledarskap Cecilia AB),

Cecilia Fredriksson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev