YogaCentrum i Mariestad


Höstterminen-18


Ordinare start v.35
(mån 27 aug - sön 2 sept)
 

Måndagar

Yin/ yang yoga efter jobbet 16.15-17.30

Yin Yoga 17.45 - 19.00

Hatha Flow 19.05-20.20
 

Tisdagar

Strong Flow (vinyasa) 17.15-18.15

Yin Yoga med djupavslappning 18.20-19.35


Torsdagar

Senioryoga 10.00 - 11.15

Vinyasa Flow 17.40-18.55

Hatha/Yin Yoga 19.05 - 20.20


BOKA KURS HÄR

 

PRISER

 

 

Ellinor Läth leder alla pass i Mariestad


Vi finns på

Esplanaden 1 i Mariestad, 

en trappa ned

 

 

Passbeskrivningar

Måndag 

Yin/ yang yoga efter jobbet

Till den här klassen kan både van som ny utövare av yoga, komma. Syftet är att nå ett lugnt tillstånd och öppna upp kroppen med hjälp av rörelser och positioner. Vi rör oss mot att kunna behålla lugnet för resten av dagen/ kvällen och koppla bort tankarna från jobb, krav och press.
Vi utforskar både flödande yoga, där vår styrka och balans sätts på prov och där vi arbetar upp värme i kroppen, samt yinyogan som är mer meditativ och där vi sitter eller ligger i olika positioner i 3-5 min. Gruppen har mycket inflytande över hur pass mycket flöde och aktivitet vi väljer att ha för dagen.  
Passar för dig:
Som har svårt att koppla bort tankar på jobb och vill kunna slappna av efter jobbet. 
Som är lite måndagstrött och vill börja veckan på ett skönare sätt.
Som är ny för yoga och vill testa olika stilar.

Yinyoga

Yinyoga är den mer meditativa formen av yoga där vi ligger eller sitter i positioner i 3-5 min. I den här yogaformen är vår största uppgift och utmaning att slappna av och släppa på fysiska, emotionella och mentala spänningar. Vi jobbar med bindväven, även kallad fascia och använder oss därför utav olika guidade meditativa tekniker samt lär oss att andas på rätt sätt- djupt och mjukt. Ett ayurveda- tänk genomsyrar varje klass och vi lär oss samtidigt mer om hur vi kan använda oss av den i yogan (läs mer om ayurveda längre upp). 
Passar för dig som: 
Känner av mycket stress, mentalt eller fysiskt.
Lider av eller känner att utmattningssyndrom är nära.
Har artros eller känner av stelhet i synnerhet runt höfter eller axlar/ bröst.
Är gammal eller ung - alla kan vara med på yinyoga!

Hatha Flow

Hathayoga är den yogaformen som de flesta testar allra först och som många kanske hört talas om. Här går vi igenom steg för steg och får med mycket lärorika detaljer och baskunskaper. Detta är en flödande typ av yoga där vi börjar med andningsövningar och en mjuk uppvärmning innan vi öppnar upp kroppen i en mer flödande solhälsning som får upp värme och energi. Här stärker vi kroppen, jobbar på att hitta balans och fokus och verkligen känna in de positionerna vi befinner oss i för att öka vår kroppskännedom. Klassen avrundas med en serie nedvarvande positioner och en lång djup avslappning som ofta är guidad. Och det bästa av allt- här tar vi oss den tid vi behöver!
Passar för dig som:
Vill mjuka upp kroppen och samtidigt hitta din styrka och balans
Vill öka din kroppskännedom- ett steg i taget.
Är ny för yoga eller bara testat någon enstaka gång och vill lära dig grunderna

Tisdagar

Strong flow (vinyasa)

Strong flow vinyasa är klassen för dig som gärna vill se din yoga som främst stärkande för kroppen. Vi jobbar mycket grundligt igenom hela kroppen och inga positioner som anses särdeles avancerade presenteras hä r- därför ska alla kunna vara med utifrån sin förmåga. Alternativ till många positioner ges alltid.Solhälsningar, balanser och stärkande positioner och flöden går vi igenom. 
Fokus ligger mestadels på det fysiska men självklart lär du dig också att andas rätt och en del meditativa tekniker involveras då de alla är mycket viktiga delar för att kunna öppna upp kroppen! 
När vi jobbat upp värmen, utforskar vi smidigheten och varvar sedan ned med en serie lugnande positioner. Djup guidad avslappning avslutar klassen.
Passar för dig som:
Vill se din yoga som fysisk träning och på så sätt stärka kroppen.
Vill jobba mer grundligt och få kroppen mer varm.
Vill känna dig mer grundad

Yin yoga + Yoga Nidra (guidad djupavslappning)

I den här klassen avsätter vi lite extra tid åt guidad avslappning efter yinyogan.
Yinyoga är den mer meditativa formen av yoga där vi ligger eller sitter i positioner i 3-5 min. I den här yogaformen är vår största uppgift och utmaning att slappna av och släppa på fysiska, emotionella och mentala spänningar. Vi jobbar med bindväven, även kallad fascia och använder oss därför utav olika guidade meditativa tekniker samt lär oss att andas på rätt sätt- djupt och mjukt. Ett ayurveda- tänk genomsyrar varje klass och vi lär oss samtidigt mer om hur vi kan använda oss av det i yogan (läs mer om ayurveda längre upp). 
Den guidade avslappningen tar upp till 20 min av varje klass. Här guidas du igenom kroppens alla hörn, vi använder oss utav visualisering och mentala bilder och räkning av andetag bl.a. för att nå en mycket djup avslappning.
Passar för dig som:
Känner av stress, framförallt mentalt.
Vill successivt nå en djupare mental och fysisk avspänning och återställa kroppens energi.
Har sömnproblem eller lider av ångest/ oro.

Torsdagar

Senioryoga

Hit är du som som är pensionär välkommen, men även du som bara är dagledig och kanske behöver ta ett steg i taget. Här jobbar vi oss grundligt och långsamt igenom kroppen. Vi lär oss att andas rätt och hur vi upprätthåller balans, styrka och smidighet i takt med att vi åldras för att förhindra fall, skador och åldersrelaterade sjukdomar. Mjuk uppvärmning och flöden följer, som repeteras varje tillfälle för att vi ska känna igen dem. 
Du jobbar upp värmen i kroppen innan vi varvar ned och stannar en stund längre i positioner som fungerar lugnande för kropp och sinne. Under klassen finns tillgång till kuddar, filtar, yogablock och annat stöd för att göra det så bekvämt som möjligt. Lång vila och avslappning avslutar alltid klassen. Man är aldrig för gammal för att börja yoga!
Passar dig som:
Känner dig orörlig eller stel.
Känner dig nyfiken på hur yogan kan ge dig ett mentalt lugn.
Lider av åldersrelaterad artros, ryggproblem eller ledproblem.

Barnyoga 7-11 år (minimiålder 7 år, sju tillfällen). Just nu ingen pågående kurs!

Yoga för barn passar dig som är mellan 7-11 år. Kanske du någon gång sett yoga eller testat t.ex i skolan och tycker det verkar roligt? Då passar den här aktiviteten bra för dig- vi leker, lär oss, ljudar/ sjunger och lär oss att koncentrera oss på vad kroppen gör. Vi lär oss hur man blir stark, hur man balanserar och hur lugnt och skönt det kan kännas att få vila en stund. I gruppen pratar vi även om olika känslor och vad stress är och gör även en del saker tillsammans med en kompis.
Varje gång har vi ett nytt tema där vi upptäcker yogans alla positioner tillsammans- vi åker t.ex på en yogaresa, upptäcker former och bokstäver, olika djur osv.
Passar dig som:
Vill testa yoga som aktivitet och gillar att röra kroppen och få använda din fantasi.
Tycker det vore skönt att få vara i en lite lugnare miljö.
Tycker det är roligt att göra en aktivitet både själv och tillsammans med en kompis.

Vinyasa Flow

Vinyasa Flow är klassen för dig som vill ha ett välbalanserat flöde igenom yogans alla positioner. Vinyasa betyder just att man kopplar samman rörelse med andning. 
Ett ayurveda- tänk genomsyrar alltid klassen och vi börjar med olika andningstekniker och mindfulness följt av korta uppmjukande och kreativa flöden. Hela solhälsning A och B genomförs för att få upp värme och energi innan vi ger oss på balanser, höftöppnare och bakåtböjar. Vi jobbar oss igenom hela kroppen och lär oss hur man anpassar sin yoga efter vad man behöver just nu.
Lite fler avancerade positioner än i de andra klasserna erbjuds här (självklart med alternativ). 
Passar dig som:
Är relativt van yogi- alltså känner till solhälsning A och många grundpositioner i yogan.
Vill ta din yoga ett steg längre med mer avancerade positioner.

Hatha/ Yinyoga

Den här klassen delas upp i två halvor- första halvan, Hatha. Andra halvan- Yin. 
I hatha-delen mjukar vi upp kroppen med lätta rörelser och andningsövningar som sedan tar oss in i solhälsningar och stående positioner och balanser. Hathadelen ska verka stärkande och värmande för att sedan mjukt gå över i yindelen där vi slappnar av och stannar i positionerna i 2-4 min. En mix av det värmande, stärkande och det mjuka och kalla innan en lång, ofta guidad avslappning. Ett ayurveda- tänk ingår även alltid som ett centralt tema i den här klassen.
Passar dig som:
Känner dig relativt ny för yogan och vill uppleva både flöde och stillhet 
Vill ha en skön mix av båda stilar

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev