Sommardagar med Anna & Cecilia, tors & fre v 26! 

Starta igång sommaren med att tillåta dig vara i lugnet. Under vecka 26 träffas vi och yogar på förmiddagen, torsdag - fredag.

Torsdagen är det lite mer stående positioner med mjuka flöden där vi bygger styrka, balans och rörlighet, vi varvar även flödena med Yinpositioner. Fredagen är det mer fokus på enbart sittande, lugnare och mjukare yogapositioner och yinpositioner. Det kommer avslutas med meditation och gongbad båda dagarna.

Vi yogar med mjuka flöden där vi bygger styrka, balans och rörlighet, vi varvar även de mjuka flödena med Yinpositioner. Du kommer att bjudas på olika typer av meditationer och gongbad.

 Vi jobbar med medvetna, rytmiska, lugna och energigivande rörelser. Fokus är lugnet och att frigöra olika sorters spänningar från kroppen. Yogan är en självterapeutisk metod för personlig utveckling, såväl kroppsligt och mentalt. Yogan öppnar upp blockeringar i kroppen, frigör energi, ökar cirkulationen. För att må bra behöver vi en balans mellan aktivitet och vila. Känner du att du behöver återhämta dig inför att få en underbar sommar och semester?

Yoga är ett effektivt verktyg för att öka lugn och fokus. Mätningar har till och med visat att olika delar av hjärnan utvecklas och blir större efter yogautövande. Det är områden som stärker fokus och syn, men också den del av hjärnan som motverkar stress. Den fysiologiska, mätbara förklaringen har visat på att yogan är effektiv för stressreducering, att vi får ett kraftfullt avspänningspåslag när vi övar yoga. Hjärnan förändras och vi kan faktiskt sakta ner vårt åldrande.
– Yoga är en av de starkaste metoderna för att skapa en lugn och ro-respons i kroppen.

Vi kommer båda dagarna få uppleva vila till Gongspel. Gong är ett mycket gammalt instrument som framför allt har använt i östvärlden. Nu börjar vi i väst att på allvar förstå och ta till oss gongens avslappnande och läkande ljud.

Gongen skapar ett alldeles unikt ljud och djupgående vibrationer. Då våra kroppar består av 50 - 65 % vatten transporteras dessa vibrationer bra och kan nå våra celler, även långt in i kroppen. Det hjälper cellerna att släppa slaggprodukter och våra muskler att slappna av. 
Gongens vibrerande ljud kan bidra till och stärka vårt immunförsvar, minska spänningar, smärta och oro, rensa ut toxiner och slaggprodukter. 
 
Gongens speciella ljud som består av lager på lager av ljudvågor hjälper hjärnan att slappna av. Tankarna får en möjlighet att stilla sig och det hjälper oss att hitta ett lugn, en närvaro och en avslappning.

Gongen får dig att möta precis det du behöver just nu för att ta ett steg mot djup självläkning.
Varje möte med gongen är unikt.
Det går inte att beskriva gonges ljud.
Det måste upplevas. 


Efteråt bjuds du på the och lite tilltugg.

Vi gästas under denna sommarveckan av Anna Mårts från Kungsbacka som är utbildad Gongterapeut (Gongspel), MediYogainstruktör, Akupressör, Reikimaster och Massör. Cecilia driver YogaCentrum i Mariestad och är utbildad yogalärare, psykoterapeut, KBT-terapeut och coach.

Torsdag

Mjuk Hatha Yoga, Meditation, GongBad

Fredag

Lugn Yoga & YinYoga, Meditation, GongBad 
 

Bokas här!

Plats: YogaCentrum,Esplanaden 1, vån 4, Mariestad

Dag: Torsdag - Fredag, 29-30 juni

Tid: 9.00 - 11.00

Investering: 599:- för båda dagar, 399:-/dag 

Passar alla som vill varva ner, inga förkunskaper krävs!

Hjärtligt Välkommen!

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev