Helgretreat

Björn Natthiko Lindeblad

YogaCentrum Lidköping

29 febr - 1 mars 2020

Retreaten erbjuder en möjlighet att stanna upp i livet, för att upptäcka och vända uppmärksamheten mot den stillhet och rofylldhet som alltid finns där bakom vardagens stress och tankesurr . Genom guidade meditationer lär vi oss öppna upp för den stillheten genom att vila i andningen, släppa taget om tankeflödet och möta känslor med kroppen. 

Utöver guidade meditationer hålls det på eftermiddagarna också en frågestund. 

Lärare: Björn Natthiko Lindeblad var buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen 1992-2008 och har undervisat i meditation i över 15 år i ett halvdussin länder. Han var sommarpratare 18 juli 2012 och har sedan dess synts många gånger i media, bla i SVT´s ”Sommarpratarna” och "Go´kväll" och har intervjuats av Stina Dabrowski. Läs mer om Björn på  www.natthiko.org.

Pris:
2 975 kr
Faktura på hela beloppet skickas via e-post i januari 2020.

Avbokningsavgift 500 kr betalas av deltagaren vid avbokning efter 1 februari 2020.

Ingår:
Retreat med guidade meditationer, reflektion och samtal.

Fri tillgång till kaffe, thé och frukt under dagarna.

Lunch medtages (vi har kök med spis, kyl och micro), eller så går du ut och äter. Restauranger finns på ca 5 min gångavstånd.

Tid: Lördag kl.9.30-18.00, Söndag kl.09.00-16.00 


Retreaten är helt FULLBOKAD!
Även reservlistan är överfull, vi tar ej emot fler bokningar.

Mundekulla håller retreat 17-19 april, 2020
Klicka på länken för info och bokning.

 

Praktiska detaljer 

 

Boende: Behöver du boende under helgen finns det flera bra hotell med endast några minuters gångavstånd från YogaCentrum, även ett mycket bra vandrarhem till rimligt pris. T.ex: Hotell Läckö, Stadshotellet, Hotell Edward och Lidköpings vandrarhem.

Tåg/buss: Tåg och busstation ligger endast 50m bort, mitt framför Sockerbruket där YogaCentrum ligger.

Klädsel: Mjuka, lösa, sköna kläder som kan sitta bekvämt i. 

Material: Vi har yoga-mattor samt meditationskudde, pall eller stol till alla.
Har du en favorit-matta/kudde eller annat, ta gärna med det.
Vi har även filtar, men begränsat antal om vi blir fullsatta på retreaten, så ta gärna med en filt om du vill vara på säkra sidan.

Medtag vattenflaska.

Lunch: medtages (vi har kök med spis, kyl och micro), eller så går du ut och äter. Restauranger finns på ca 5 min gångavstånd.

 

 

 

 

 
Björn ”Natthiko” Lindeblad erbjöds att bli den yngste ekonomichefen någonsin inom AGA-koncernen. Istället sade han upp sig, gav bort allt han ägde, och blev buddhistisk skogsmunk i Thailand.                                                    

Efter 17 år, i både öst och väst är Björn nu tillbaka i byxor, i Sverige. Han undervisar i meditation, håller föredrag och skriver en bok för Bonniers. Björn lever nu med sin Elisabeth och två bonustonåringar i Göteborg. Han valdes 2012 till Lyssnarnas Sommarvärd, och hans ”Sommar” den 18 juli blev ett av sommarens mest rosade. Han har intervjuats i TV av Anne Lundberg, Stina Dabrowski och Laila Bagge. Responsen har varit överväldigande från lyssnare i radio, tv och vid otaliga föreläsningar runt Sverige. 

Röster om Björn

 

Här är ett utdrag från Björns hemsida www.natthiko.org där kan du läsa vad vänligt sinnade åhörare tyckt om några av föredragen i Sverige;

 

" Att få lyssna på Björn och att få möta Björn kändes som att få massage. Jag sänkte axlarna, började andas långsammare och det kändes som att jag andades ut på riktigt för första gången på 7 år"

Alexandra,yrkeskvinna och småbarnsmamma ständigt på jakt och flykt.

 

”När Björn Lindeblad var min gäst i "Sommarkväll med Anne Lundberg" hade han just återvänt till Sverige efter mer än 15 år som skogsmunk i Thailand, England och Schweiz. Hans erfarenheter och insikter om vad som är viktigt i livet, hans klokskap och hans förmåga att förmedla detta berörde mig och SVT's tittare.

Hans passion och engagemang smittar av sig och lämnar ingen oberörd.”

Anne Lundberg, programledare, SVT

 

”För en tid sedan fick jag möjlighet att lyssna på Björn Lindeblad, WOW!

Hans budskap är viktigare än någonsin, hans närvaro är total och sättet han lyckas beröra på är få förunnat. Jag kan inte tänka mig någon jag hellre vill rekommendera, alla behöver ta del av Björns föreläsning!”

Mia Törnblom, inspiratör, författare,talare

 

”Natthiko har en alldeles speciell förmåga att känna in sina åhörare när han talar till en grupp. När jag lyssnar på honom får jag ofta en lite märklig känsla av att det är just mig han talar till och bryr sig om. I efterhand händer det att jag undrar hur i hela friden han kunde veta så mycket om vad som rörde sig inom mig och vad jag behövde höra just då...”

Mats Holmberg, programmerare

 

"När jag lyssnar på Björn, vill jag bara höra mer!"
Stina Dabrowski, programledare för ”Stinas program”.  Intervjuade Björn för programmet som sändes 11 oktober 1993.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev